perjantai 6. kesäkuuta 2014

Bonetti 1830-40

Koska minulla näyttää olevan hirveän itsekritiikin takia vaikeuksia saada sen viime postauksessa mainitsemani shootin kuvia valikoiduksi ja julkaistuksi, kirjoittelen nyt sen sijaan juttua shootissakin esiintyvästä bonnetista.

Halusin yksinkertaisen, pukuun sopivan bonetin ja inspiraationa käytin tätä:


The Metropolitan Museum of Art, Poke bonnet 1830-40

Minun versioni näyttää tältä:
Hattu putosi veteen kuvausreissulla, minkä jäljet näkyvät erityisesti sisäpuolella kupruiluna

Ja nuken päässä (anteeksi suttuiset kuvat ja sotkuinen tausta):
Bonetti näyttää kuvissa aika valtavalta, mutta minkäs teet kun nukella on tuollainen hehtopää ja lisäksi paksut hiukset... Muoto on kyllä vähän pyöreämpi kuin olisin halunnut, mutta kelvollinen kumminkin.

Siltä varalta, että jotakuta kiinnostaa, seuraavassa on selostus työvaiheista:

  • Sommittelin ensin paperia teipin avulla nuken päähän oikean muodon löytämiseksi. 
  • Käytin kokeiluversion paloja kaavana, ja leikkasin hatun kuvun (2 osaa) kopiopaperista, vihreästä kankaasta ja mustasta vuorikankaasta, kangaskappaleet hiukan paperikappaleita suurempina. Leikkasin lisäksi ympyränmuotoisen "päätykappaleen" vihreästä kankaasta. 
  • Kokosin paperisen "rungon" maalarinteipillä, ja päällystin sen sitten molemmin puolin kankaalla. Valitettavasti liima, jota käytin ei ollut parasta tähän tarkoitukseen vaan tuli paikoitellen kankaan läpi jättäen muutaman ikävän tahran. Sitten kiinnitin "päätykappaleen" tötterön päähän taittaen reunat sisälle ja ommellen palan pisto kerrallaan molempiin kupukankaisiin. (samalla taktiikalla kuin ompelen hihat) 
  • Seuraavaksi reunustin hatun mustasta kankaasta leikkaamallani kapealla vinonauhalla. Tein myös pitkän nauhan, joka toimii sekä sitomisnauhoina että koristeena ja peittää osien kiinnityssauman. Kiinnitin nauhan kuumaliimalla ja ompelin sen vielä varmistukseksi kiinni hatun reunoihin.

Voisin tejdä tästä tutoriaalinkin, jos jotakuta kiinnostaisi. Sitä ennen minun täytyy kyllä vaihtaa paperi johonkin vedenkestävämpään materiaaliin ja parannella kaavaa, sillä haluaisin hatun pysyvän päässä ilman hattuneulaa. Olen myös harkinnut virkattua ja sokerivedellä kovetettua mallia, mutta se tuntuu jotenkin työläältä...      

Nenni

1 kommentti:

  1. Bonetti näyttää hienolta! Harmi jos se kastui. Kiitos työvaiheiden kuvailusta! : D

    VastaaPoista