tiistai 17. heinäkuuta 2012

Korsetti

Nukeille ompelun paras puoli on siinä, että voi toteuttaa vaatekappaleita, joita ei itse voisi ikinä käyttää (olisi kyllä mielenkiintoista kokeilla korsettia) ja vielä lähes olemattomilla materiaalikustannuksilla. Siksipä nukkeni omistavat vain muutamia tavallisia vaatteita, niiden tekeminen kun on niin tylsää... 

Korsetit ovat aina kiehtoneet minua. Kaksi vuotta sitten olin innoissani tekemässä ensimmäistä historiallista pukua, johon kuului tietysti myös korsetti. En tiennyt mitään materiaaleista, rakenteesta, kaavoituksesta tai varsinkaan luuttamisesta, joten lopputulos oli sen mukainen. Hirvittävä. Yritin unohtaa kureliivit lopullisesti. Viime kesänä päätin kuitenkin yrittää uudelleen, tällä kertaa 1700-luvun mallia ja uutta, ei itse piirrettyä kaavaa. Se onnistui hyvin, mutta meni vielä toinen vuosi, ennen kuin uskalsin yrittää uudelleen viktoriaanista korsettia.

2010 vs. 2012
Materiaaleina käytin puuvillasatiinia ja ohutta polyestervuorikangasta. Tein eteen hakas-nappi-mikälie -kiinnityksen rautalangasta ja helmistä helpottamaan pukemista. Luina käytin muovisuikaleita, jotka ovat itse asiassa marmeladipurkin muovikansista leikattuja :)
Tämä on oikeastaan vasta prototyyppi ja tarkoitus olisi tehdä vielä toinen samalla kaavalla, mutta eri kankaasta.


Nenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti