lauantai 12. lokakuuta 2013

Éponine ja muita piirustuksia.

Viime aikoina en ole todellakaan ehtinyt sen paremmin piirtämään kuin nukkeilemaankaan. Minulla on näissä kahdessa ensimmäisessä jaksossa niin paljon kursseja, että koulutyö vie kaiken ajan. Lisäksi teemme koulussa versiota musikaalista "Les Misérables" ja minä olen mukana puvustuksessa, joten kaikki luovuus keskittyy tällä hetkellä siihen. Kesällä tuli kuitenkin tehtyä muutamia akryylitöitä, joista yksikään ei tosin ole vielä täysin valmis. Todennäköisesti menee kuitenkin vielä pitkään ennen kuin minulla on aikaa ja viitseliäisyyttä viimeistellä ne, joten päätin laittaa tänne kuvat keskeneräisistä. (nämä ovat valokuvia ja siksi värit eivät ole täysin todenmukaiset)

Ensimmäisenä kopio Franz Xaver Winterhalterin maalauksesta Madame Barbe de Rimsky-Korsakov. Maalaus on Musée d'Orsayssa Pariisissa ja käydessäni siellä monta vuotta sitten näin jonkun taideopiskeiljan maalaavan kopiota tästä muotokuvasta. Maalaus jäi mieleen ja niinpä kun kesän alussa päätin harjoitella akryyleillä maalaamista, kaivoin Orsayn "katalogin" esiin ja etsin kyseisen maalauksen malliksi.
 
Toinen on freesia-asetelma. Käytin mallina oikeita kukkia omasta puutarhasta. Äiti innostui kesällä puutarhanhoidosta ja meillä olisi kyllä riittänyt ruusuja ja liljojakin malliksi. Freesioissa on kuitenkin jotain maagista, eikä maalaus todellakaan tee niille oikeutta.

 
Eikä varmaan ole yllättävää, että Les Misérables tunkee piirustuksiinikin :) Joku päänsisäinen näkemys Époninesta:
 
(käytin omaa profiiliani mallina ja lopputulos oli se, että sisko sanoi Époninen näyttävän hämäävästi minulta XD) 
 Nenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti