torstai 23. toukokuuta 2013

Kevät, vihdoinkin!

Sainpas vihdoin nämäkin kuvat julkaistua! Rokokoopuku valmistui siis jo pari viikkoa sitten ja kävin äitienpäivää edeltävänä lauantaina kuvailemassa sitä ja yhtä toista historiallista pukua. Käytiin vappuna nimittäin (taas) Pariisissa ja tällä kertaa myös Versaillesissa ja kun päästin takaisin Suomeen sormet syyhysivät päästä tekemään jotain rokokoo-tyylistä. Lisäksi tuo nimenomainen viikko ennen äitienpäivää oli aika kamala, niin että kaipa minä purin kiukkuni ja masennukseni tuon puvun koristeisiin. Mutta joo, loppujen lopuksi olen aika ihastunut tähän. Kaikista virheistään huolimatta puvussa on jotain upeaa. (Nyt kun mietin, kaikki suosikkinukenvaatteeni ovat niitä, joissa on miljoona osaa ja koristetta ja joiden tekemiseen on mennyt ikä ja terveys XD niin kai sen pitääkin olla, vai mitä?) Onneksi tuli harjoiteltua laskosnauhan tekoa jo empiremekko 2:ssa, muuten olisi varmaan mennyt hermot tuon pääntien kanssa.

Toinen puku on melkein kaksi vuotta vanha, mutta en ole tullut sitä liiemmälti kuvanneeksi, mikä lieneekään ollut syynä, sillä pidän mekosta paljon. Se on siis olevinaan uusrokokoota eli 1860-luvun tyyliä ja helmaa kannattelee rautalangalla tuettu krinoliini (vannehame). Rautalanka on muuten kätevä, sillä se vääntyy, joten nukken saa istumaan nätisti, kun vannehameen "litistää" :). Jäykillä vanteilla istuminen ei onnistuisi. Yläosan istuvuus on mitä on, mutta koska maailman kaunein kangas ja 80 cm helma se ei haittaa.

Yksi syy, miksi olen tyytyväinen näihin kuviin on se, että sain ikuistettua niihin palan lempivuodenaikaani. Olen siis todellakin kevätihminen ja mielestäni kaikkein kaunein aika vuodesta on juuri ennen kuin lehdet puhkeavat puihin, kun puut ja pensaat vasta vihertävät ja metsä on täynnä valoa (ja valkovuokkoja).


Olen tosiaankin aika hurahtanut Ranskaan, kesällä pitäisi aloittaa kielen opiskelu. Vähän pelottaa, sillä kaverit väittävät, että sitä on mahdoton oppia. Mutta eihän se voi olla epäloogisempi kuin italia, eihän? (Ääntämys on kyllä sata kertaa vaikeampi)

Nenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti